Dit succesvolle festival wordt voor de tweede keer georganiseerd met veelal brouwerijen uit de regio en wij zijn erbij ! Op een bijzondere locatie,namelijk in de grote kerk in Emmen.

Dus kom proeven en genieten van mooie bieren en een gezellige sfeer.

De bierproeverij bestaat uit 3 sessies, op vrijdagavond 21 Sept van 19.00 tot 23.00, en op zaterdag 22 Sept van 14.00 tot 18.00 en 19.00 tot 23.00.

Voor meer informatie ga naar www.bierfestivalemmen.nl

 

Op 8 september zullen, ook wij, op het bierfestval in Dalfsen aanwezig zijn. Dit bierfestival, bekend van de spijzen en speciaalbieren zal ook dit jaar plaats vinden op het kerkplein in het gezellige centrum van Dalfsen.
Wij zullen hier aanwezig zijn met onze snaterwater, waggel, spring in het veld en de fladder. Vanaf 14:00 uur bent u welkom om bij ons een van deze bieren te nuttigen.

Op 20,21 en 22 April staan wij weer op het bierfestival in Groningen.
Ook dit jaar is de Martinikerk weer het schitterende decor voor dit festival. Na zes succesvolle edities komt dit jaar de zevende editie eraan, waarbij wederom een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles worden gepresenteerd.
Altijd een gezellig en drukbezocht festival op deze fantastische locatie en dit jaar voor het eerst drie dagen !

“Bierfestival Groningen. Horen, zien, ruiken, proeven en genieten!”
www.bierfestivalgroningen.nl


Martinikerk in GroningenDe Martini kerk 

Aanstaande maandag 6 maart 2017 komen de mannen van leven in de brouwerij naar Drenthe in aflevering 6. Hieronder vind u alvast de trailer van deze uitzending.

"Gepubliceerd op 1 mrt. 2017 door AVROTROS

Kasper en Patrick reizen af naar Gramsbergen, waar ze het brouwersechtpaar Gert en Carina ontmoeten. Gert en Carina voeren hun eigen bier-koers en laten zich niet leiden door hypes. Zij hangen de gedachte aan dat wat eeuwen goed is geweest, nu ook goed is. Hop is een belangrijk ingrediënt voor bier dat op het hoogtepunt tot wel 20 centimeter per dag groeit. De mannen bezoeken een hopveld en gaan zelf plukken. In Coevorden zit de kleinste brouwerij van Nederland. Bert en Monique runnen hun lieflijke brouwerij vanuit een piepklein huisje in hun achtertuin."

'Leven in de brouwerij' de tv serie waarin Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek gaan naar speciaalbier en mooie verhalen.

Vanaf 30 Januari is deze 10-delige serie te zien op maandag om 20.25h Avro/Tros NPO2

In hun zoektocht hebben zij ook onze brouwerij bezocht en dat was, kunnen wij je melden, een hele gezellige middag.

DSC02303"Leven in de brouwerij"

Wij waren natuurijk zeer vereerd met hun bezoek maar de heren gaven aan dat deze kleine, fijne en daarom bijzondere brouwerij niet gemist mocht worden in hun missie tot het brouwen van hun perfecte biertje.

In aflevering 6 kun je zien hoe wij hen uitnodigen in onze brouwerij waar Bert op dat moment aan het brouwen is.
Aan het eind van deze zonnige middag drinken wij gezamenlijk  op de veranda een 'Spring in t veld' , een heerlijk fris voorjaarsbier dat dan ook een heel goede beoordeling kreeg.

Dus, bierliefhebbers opgelet; 6 Maart 20.25h NPO2 !

 

Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans is een kleine brouwerij in Coevorden in het zuiden van Drenthe.

De stad Coevorden staat bekend als de ganzenstad en daar heeft de brouwerij dan ook haar naam aan te danken. Gulzige Gans maakt ambachtelijk bier. Bij het brouwen van dit ambachtelijk bier maakt de brouwer met opzet geen gebruik van middelen die het brouwproces standaardiseren. Dit kan op alle ingrediënten van het bier worden toegepast. Hierdoor ontstaat een natuurlijk variatie in de smaak tussen verschillende brouwsels van hetzelfde recept.